Fotofabriek - unieke fotoproductenMijn ervaring met het maken van een fotoboek van de vakantie via Fotofabriek.

- - -

"We take photos as a return ticket to a moment otherwise gone"

- - -

Het zal geen verrassing zijn dat ik gek ben op foto's, je legt de mooiste en dierbaarste momenten vast om daar later nog eens naar terug te kunnen kijken. Tegenwoordig wordt het wel heel makkelijk gemaakt met de camera op de telefoon en de digitale camera's en de kwaliteit van de foto's zijn ook heel goed waardoor je altijd en overal een foto van kan maken en geen moment hoeft te missen.

Het nadeel van de telefoon en de digitale fotografie is dat je er vaak te weinig of niks mee doet en de foto's op je telefoon of computer blijven staan en dat is zonde want het is juist leuk om er wel wat mee te doen en zo je persoonlijke foto's terug te zien bijvoorbeeld aan de muur of in een fotoboek om af en toe even terug te dromen bij die mooie herinneringen.

Het voordeel van de telefoon en de digitale bestanden is dat je ze makkelijk kan uploaden en dus kan gebruiken om er iets tastbaars van te maken.

- - -

Bij fotofabriek heb je veel mogelijkheden om meer met je foto's te doen. 

Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om de foto's af te laten drukken, een fotoboek van te maken, leuke retroprints af te laten drukken, een unieke en persoonlijke wanddecoratie te ontwerpen op bijvoorbeeld hout of een tegeltje of wellicht een leuke kalender van de kinderen om cadeau te geven aan opa en oma. 

Kijk voor alle mogelijkheden op de website www.fotofabriek.nl  of direct via de linkjes in mijn blog, je wordt dan doorgestuurd naar de website van fotofabriek.Ik mocht een fotoboek maken om te kijken hoe het werkt en ik kan jullie zeggen ik ben fan.

Fotofabriek werkt met een online editor wat geschikt is voor elk apparaat.

Je kan direct starten zonder eerst iets te moeten installeren, direct van je mobiel of via je computer foto's inladen en zelfs direct foto's van Facebook en Instagram downloaden. Door een account aan te maken kun je je voortgang opslaan en op een ander tijdstip verder gaan waar je gebleven was.

Maar ook is het mogelijk om offline te werken maar dan moet je wel eerst de online software downloaden.


Verschillende mogelijkheden om

direct aan de slag te gaan

Enkele voorbeelden van de ontwerpen

waar je uit kan kiezen

Of start met een blanco

ontwerp om zelf je

fotoboek vorm te geven


Ik dacht altijd dat het veel werk was maar dat is dus helemaal niet zo en je kan het zo moeilijk maken als je zelf wilt.

 

Bij fotofabriek kun je zelf bepalen hoe je je fotoboek gaat maken. Zo kun je kiezen uit een blanco ontwerp of kiezen uit verschillende onderwerpen waarbij je alleen nog je foto's toe moet voegen en de rest al voor je gedaan is of neem een kijkje op de inspiratie pagina waar hele leuke ontwerpen van andere staan om inspiratie en ideeën op te doen.

 

Ik ben aan de slag gegaan met het blanco ontwerp zodat ik elke pagina kan maken naar eigen wens.

Het is verstandig om van te voren al een map te maken met de foto's die je er zeker in wilt hebben dat scheelt je tijdens het maken een hoop werk, maar ook is er de mogelijkheid om direct foto's te uploaden van Facebook en Instagram zo kun je dus gemakkelijk je eigen selectie maken.

 

Het fotoboek wat ik heb gemaakt is het hardcover fotoboek en deze is er in meerdere varianten zoals onder andere liggend, staand of vierkant en in verschillende maten. Standaard heeft het boek 24 pagina's en deze kun je eenvoudig, tegen een meerprijs, zelfs uitbreiden tot 200 pagina's.

 

Het ontwerpen van je fotoboek wijst verder voor zichzelf door het menu links :(of op mobiel onderin)

  • Foto's  -hier kun je je foto's uploaden via de computer, rechtstreeks van je mobiel of van Instagram en Facebook
  • Tekst  - hier kun je een tekst blok toevoegen. Zodra je een tekst toevoegt verschijnt er bovenin een balk met het tekstmenu. Hier kun je het lettertype wijzigen, tekst grootte, regelafstand, tekstopmaak opslaan, dikgedrukt, cursief, onderstreept,uitlijning, kleurschaduw, dimensies en lagen
  • Decoraties - hier kun je leuke extra's toevoegen en kun je kiezen uit: clipart, vormen, Qr code en paginanummers.
  • Indeling - hier kun je eerst het aantal foto's ingeven en dan krijg je verschillende opties voor de indeling. Als je tijdens het vullen toch een andere indeling wilt of meer of minder foto's kun je dat hier gewoon weer aanpassen
  • Achtergrond - hier kun je de achtergrond per pagina of voor alle bladzijden ingeven. Je kan kiezen uit kleur, foto's en patronen.

 

Nadat je het hele fotoboek hebt gevuld kun je een digitaal voorbeeld laten maken om te zien hoe je fotoboek eruit komt te zien.

Mocht je dan nog wat aan willen passen kan dat nog. Nadat je tevreden bent met je ontwerp kun je het bestellen.

Nadat je het hebt besteld krijg je een email dat ze voor je aan de slag gaan en een dag later kreeg ik een mail met daarin een filmpje hoe de omslag gemaakt wordt erg leuk om het proces zo te kunnen volgen.

Binnen een week werd het fotoboek geleverd dus een snelle service.

 

Wat ik er van vind...

Ik ben heel enthousiast over het hele proces van het maken van het fotoboek en ga voortaan al mijn fotoboeken en andere fotoproducten maken via fotofabriek. :) 

Ik vind de online editor ideaal, zonder eerst iets te moeten installeren kun je direct aan de slag zowel vanaf je computer als op je tablet of telefoon en tussentijds kun je je werk opslaan waardoor je er op een later tijdstip mee verder kan gaan, het uploaden direct van je mobiel, laptop en socials en dan het menu wat duidelijk en overzichtelijk is en meer dan genoeg keuze heeft om jouw fotoboek precies naar je eigen stijl en wens samen te stellen maakt dat ik het een gebruiksvriendelijke website vind waar iedereen mee uit de voeten kan.

Geen ingewikkelde dingen gewoon simpel maar wel met heel veel mogelijkheden.

 

En ben je benieuwd naar mijn creatie van de wintersport kijk dan hieronder voor een korte impressie...Heb je vragen of wil je nog iets van mij weten stuur me gerust een berichtje of neem contact op met fotofabriek als je vragen hebt over een product via hun website www.fotofabriek.nl  

Of volg fotofabriek op de socials voor leuke acties en inspiratie ➜


En last but not least .... ik mag een fotoboek weggeven* :) :) wat je daarvoor moet doen lees je op mijn feed op Instagram  

(actie geldig van zaterdag 12 maart t/m zaterdag 19 maart 2022)

Winnaar wordt op zondag 20 maart 2022 bekend gemaakt 

*Is de actie afgelopen als je dit leest geen zorgen er zijn vaker winacties op mijn feed dus volg me op Instagram en Facebook zodat je nooit meer een leuke winactie mist, zie ik je daar?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.