Fattoria La Vialla - Biodynamische landbouw in het hart van Toscane


Een van de toegangswegen naar Fattoria La vialla, dwars door de olijfboomgaarden, wijngaarden en de typisch Toscaanse cipressen. In de verte, halverwege de heuvel, zie je het "hoofdgebouw" van Fattoria La Vialla al liggen.


Op mijn zoektocht naar eerlijke Italiaanse streekproducten kwam ik meteen uit bij Fattoria La Vialla en wat een ervaring om te mogen zien, proeven en beleven hoe het er op de Fattoria aan toe gaat.

 

Fattoria La Vialla is een echt familiebedrijf wat tegenwoordig gerund word door de 3 broers Lo Franco en hun gezinnen en hun passievolle werknemers. Het is in 1978 gestart door hun ouders en wordt op een biologisch dynamische manier gerund maar wat houdt dat nou precies in?

Biologisch-dynamische landbouw en voeding (ofwel BD) is een speciale vorm van biologisch, met extra hoge eisen op het gebied van dierenwelzijn, gesloten kringlopen en ecologie. 

 

Er wordt met deze biologisch-biodynamische methode 1.600 ha verbouwd en produceren ze wijn, extravergine olijfolie, pecorinokaas, antipasti, sauzen, pasta, koekjes en zoetigheden, honing en azijn. 

Ze hebben al ontelbaar veel prijzen en onderscheidingen gewonnen met de wijnen en olijfolie door de biodynamische manier van landbouw waaronder de speciale prijzen 'beste wijn' en 'beste producent van het jaar'  in de grootste Europese concoursen (Decanter, IWSC, Berliner Wine Trophy, Mundus Vini Biofach). In 2019 wonnen ze zelfs 3 keer 'biologische wijnboerderij van het jaar'. De wijnen zijn voordelig omdat de prijzen worden berekend op basis van de kosten van productie en veroudering, zonder marktspeculatie, en ook omdat ze alleen rechtstreeks bij La Vialla verkrijgbaar zijn, zonder groothandelaren en tussenhandelaren. Zodoende is de kwaliteit uitstekend en de prijs gunstig.

Benieuwd naar de prijzen en onderscheidingen neem dan hier een kijkje.


De producten zijn niet te koop in de winkel maar rechtstreeks te bestellen via de website www.lavialla.com  zo van de wijngaard in de fles en uit de moestuin in de pot.

Op de Fattoria zelf is een winkel, Bottega, waar je alle producten ook kunt kopen, een olijfolie- of wijnproeverij kan doen of een rondleiding over het bedrijf waarin ze laten zien hoe alles wordt gedaan en echt als je in de buurt bent ga dan zeker langs want het is heel interessant om te zien. Ook is er een museum over het verleden en hoe alles tot stand is gekomen.

- - -

Onderin de pagina zal ik onze favoriete producten delen met de bijbehorende linkjes naar de webshop.

(De linkjes die ik plaats zijn geen affiliatie linkjes maar vind het leuk om dit met jullie te delen en ik sta volledig achter deze producten)


De Bottega waar je alle producten kunt kopen en de wijn- en olijfolie proeverij kan doen


Je kan hier elke dag genieten van een “merende” (lichte broodmaaltijd) en in het hoogseizoen van mei t/m oktober kun je lunchen en dineren met een vast menu gemaakt met producten uit de moestuin (wat er op dat moment beschikbaar is al naar gelang het seizoen), de wijnkelder en wat gemaakt wordt in de werkplaatsen.

De lunch en het diner dienen van te voren gereserveerd te worden de merende kun je ter plaatse bestellen.


Op het plein voor de fabriek kun je genieten van een merende met natuurlijk de lekkerste wijnen geproduceerd op de Fattoria. Wij waren er op 1 april toen het seizoen nog moest beginnen dus was het nog erg rustig maar normaal is het op dit pleintje gezellig druk. Met slecht weer kun je binnen zitten maar met mooi weer zijn er overal verspreid leuke zitjes zowel in de zon als in de schaduw.


Overnachten op Fattoria La Vialla

Het is ook mogelijk om te overnachten op Fattoria La Vialla in een van de 32 units verspreid over het landgoed van april t/m oktober. 

Je verblijft dan echt op het Toscaanse platteland omgeven door groen in woningen die in de originele staat zijn terug gebracht maar toch van alle gemakken voorzien zijn. 

Zo is de keuken volledig ingericht met servies en apparatuur en zijn de woningen allemaal ingericht met de antieke meubels. Alle huizen zijn via langweggetjes te bereiken die dwars door het beschermde gebied van de Fattoria lopen. 

Ook is er een klein en groot meer waar je in de zomer kan zwemmen, kanoën of kan zonnebaden op 1 van de ligbedden en aan alles is gedacht want er is bij het meer een toilet en een douche. Het meer is volledig omheind en is alleen toegankelijk met een sleutel die je krijgt als je verblijft in 1 van de woningen.

Toen wij er waren hadden we op de zaterdag wat slecht weer met hagel en de volgende dag zagen we foto’s voorbij komen van de hoger gelegen huisjes en daar lag dus gewoon sneeuw dus zo verspreid liggen de huisjes over het landgoed.

 

Het landhuis La Vialla en de kaart met het hele grondgebied van Fattoria La Vialla

 

Als je verblijft in 1 van de huizen kun je op donderdag en vrijdag genieten van een heerlijk ontbijt.

 

Wij hebben echt genoten van ons verblijf op Fattoria La Vialla, de rust en de prachtige natuur zorgen dat je even alle hectiek van alledag vergeet. Je kan er prachtige wandelingen maken door de olijfboomgaarden, de wijnranken en langs het meer en als je geluk hebt kom je nog wat herten of zwijnen tegen die daar rond zonsondergang rond scharrelen. En om helemaal tot rust te komen er is geen tv en internet dus tijd om eens een spelletje te doen of een boek te lezen of zoals de italianen doen uitgebreid koken en genieten van al het lekkers dat er te koop is op de fattoria.

 

Wil je meer informatie over vakantie op Fattoria La Vialla klik hier.


Wij mochten verblijven in het mooie statige landhuis La Vialla in een prachtig ruim appartement wat van alle gemakken is voorzien. 

Bij aankomst stonden er heerlijke producten voor ons klaar zoals wijn, pecorino kaas, salami en meerdere pasta sauzen en glutenvrije pasta. En op donderdag en vrijdag ochtend konden we aanschuiven bij het ontbijt. 

De woningen liggen verspreid over het landgoed en elke avond maakten we een heerlijke wandeling door de olijfboomgaarden of over 1 van de vele wandelpaden. En er is zelfs een meer wat volledig omheind is en waar je op een warme dag heerlijk kunt zwemmen en zonnen.


Rondleiding over Fattoria La Vialla

Ik kan er wel een heel boek over schijven maar ik ga het proberen kort te houden en jullie meenemen met onze reis en ervaring zoals wij het mochten meemaken op de Fattoria.

(Wil je over een onderwerp meer informatie neem dan een kijkje op hun website hier staat alles uitgebreid beschreven.)

Alleen al de weg ernaartoe is geweldig, aan weerszijden zie je olijfbomen, wijngaarden en cipressen.

Bij aankomst op Fattoria La vialla kom je aan op het plein waar het altijd gezellig druk is en waar de dames in de witte schorten je meteen vriendelijk te woord staan. De gastvrijheid is hier zo groot je voelt je meteen thuis en ook Rio onze hond werd meteen aangehaald en van water voorzien.

Er is een hoop bedrijvigheid op het terrein, de bakker die het brood uit de oven haalt, de mensen in de fabriek die alles nog met de hand verpakken en op de tafels die bezet zijn staan flessen wijn en hoor je een hoop gelach en geklets hier is het nog echt genieten van de lekkerste maaltijden en de Italiaanse gastvrijheid.De eerste dag dat we aankomen krijgen we een rondleiding door de fabriek. Hier worden alle sauzen, het meel, de koekjes etc gemaakt en ingepakt maar ook worden hier de brood maaltijden en de drankjes bereid.

Het leuke van de fabriek is dat je als bezoeker alles vanachter de glazen deuren kan zien. Zo wordt er achter de ene deur graan gemalen, achter de andere deur koekjesdeeg gekneed, gesneden en gebakken, achter de volgende deur worden de verse sauzen gemaakt die je online in de webshop kunt kopen of als je ter plaatste bent in het winkeltje. De tomaten, groenten en kruiden worden allemaal verbouwd op de boerderij dus zo van de moestuin in de pot.

Zo krijg je dus een heel goed beeld van hoe ze alles maken.


Een kijkje in de fabriek, de kaasmakerij en de wijnkelder.


De middag schuiven we aan op het plein om te genieten van een merende, wat staat voor lichte maaltijd maar wat voor ons meer een uitgebreide lunch is. Zo krijgen we een heerlijke maaltijdsoep, salade, brood en een plank met de heerlijke pecorino kaas en salami en een frisse witte wijn. Naast dat je aan de tafeltjes op het plein kan zitten staan er ook nog meerdere tafeltjes verspreid door de olijfboomgaard en is er bovenop een leuke speeltuin voor de kinderen.

 

Na deze heerlijke maaltijd gaan we naar het appartement waar we mogen verblijven en wat een geweldig appartement. Geheel in oude stijl gerestaureerd maar wel van alle gemakken voorzien. Zo is er een vaatwasser en zelfs een bubbelbad.

Bij aankomst is de koelkast alvast voor ons gevuld met verse groenten en staan er flessen wijn, pastasauzen, glutenvrije pasta, pecorino kaas en salami en een fles bubbels koud die we besluiten open te maken om te proosten op dit mooie avontuur en dankbaar om mee te mogen kijken op het leven op de Fattoria.

 

Er ligt vanalles voor ons klaar waaronder glutenvrije pasta, die ook te koop is in de webshop en verse groenten uit de moestuin, pasta sauzen, pecorino kaas, salami en heerlijke wijnen waarvan we er natuurlijk meteen 1 proeven met een borrelplank.


De volgende dag starten we de dag al vroeg als de bakker de houtovens opstookt om straks het brood in te bakken. De tarwe is de dag ervoor al gemalen tot meel en het deeg wordt elke dag vers gemaakt. Zodra de ovens aangestoken zijn is het tijd om de broden te maken en de pizza’s en na een uur als de steen van de oven goed op temperatuur is kunnen de broden er in. Na een uur bakken zijn de broden gaar en wat ruikt dat lekker. Elke dag wordt er vers brood gebakken in de houtoven en wat heerlijk om zo de dag te beginnen.

Je snapt we hebben hier honger van gekregen en schuiven aan bij het ontbijt om natuurlijk dat vers gebakken brood te proeven en volgens Ivo is het  heerlijk. Zelf kon ik het helaas niet eten omdat ik glutenvrij eet maar kreeg ik bij het ontbijt rijstwafels en een scrambled egg met pecorino kaas en ook dat smaakte heerlijk.

 

Een kijkje bij de bakker die het brood elke ochtend vers bakt in de houtgestookte oven en in de kaasmakerij waar de pecorino (schapen)kaas wordt gemaakt.


Na het ontbijt mogen we een kijkje nemen in de kaasmakerij want naast de wijn, olijfolie en sauzen wordt er op de Fattoria ook pecorino kaas en ricotta gemaakt en leven er kippen en schapen.

Het vee wordt duurzaam en volgens de gesloten kringloop van biodynamische landbouw gehouden. 

 

Er lopen verspreid over het landgoed ongeveer 700 schapen die gebruikt worden voor het melk en het vlees en van de melk wordt de pecorino kaas gemaakt. 

De naam Pecorino is afkomstig van het Italiaanse woord pecora dat schaap betekent. Omdat in de heuvels van Toscane weinig koeien voorkomen en er dus weinig koemelk is wordt hier dus vooral schapenmelk gebruikt.

 

Als wij er zijn kunnen we zien hoe de melk “geklopt” en gestremd wordt en later in mandjes wordt gestort waar het rijpingsproces begint. De pecorino rust 24 uur in de warmte en wordt dan gezouten. Daarna wordt het in een koelcel geplaatst en regelmatig gedraaid en de korsten worden ingesmeerd met het olijfwater.

Afhankelijk van de tijd dat het rijpt krijg je verschillende bereidingen van de kaas. Zo is er de jonge pecorino kaas die is zacht en je hebt de gerijpte pecorino kaas van bijvoorbeeld 3, 6, 12 of 24  maanden deze is gelang de rijping harder en brokkeliger en sterker van smaak. 

Voor 1 kilo pecorino kaas is ongeveer 5 liter melk nodig.

Van het restproduct van de kaasmakerij, ook wel wei genoemd, wordt ricotta gemaakt. Letterlijk betekent ricotta “opnieuw gekookt”. Door het opnieuw verhitten van de wei ontstaat de ricotta en deze wordt gebruikt in sauzen maar ook als smeersel voor op een stukje brood.

 

Naast schapen hebben ze op de fattoria ook nog ongeveer 900 kippen die gevoerd worden met het pulp wat overblijft van het graan en geven de kippen vlees en eieren wat weer wordt geserveerd op de Fattoria en gebruikt wordt om te verwerken in de sauzen het meel etc. 

De mest van zowel de schapen als de kippen wordt ook weer verwerkt op de compost hoop wat uiteindelijk weer als bemesting dient voor de boomgaarden en de landerijen. Ook al het afval van het snoeien van de olijfbomen tot groente afval uit de keuken wordt allemaal op de composthoop tot compost gemaakt zo heeft dus alles een bestemming en voldoet het aan de gesloten kringloop van de dynamisch biologische landbouw.

 

Het vee wordt volgens strikte richtlijnen van de biodynamische landbouw gehouden. De schapen en kippen scharrelen op de landerijen van de Fattoria, ze leveren melk, wol,vlees en eieren en daarnaast wordt de mest gebruikt voor compost.


Biodynamische wijn en olijfolie

Naast de producten die in de fabriek worden gemaakt zijn wijn en olijfolie de 2 grootste producten die ze produceren. Als we aankomen bij het gebouw waar de olijfolie wordt bewaard en gebotteld zien we weer hoe duurzaam alles is bij Fattoria La Vialla. Ze leveren niet alleen eersteklas olijfolie maar zelfs het vegetatiewater wat vrijkomt tijdens het verwerken van de olijven wordt gebruikt en blijkt waardevoller te zijn dan gedacht. Het bevat namelijk 20 keer zoveel polyfone dan de olijfolie. Het water werd altijd als afval product beschouwd en behandeld en samen met de pulp die overblijft na het malen op de compost hoop gestort. Enkele boeren dronken het tijdens de olijfoogst maar verder dan dat werd er niks mee gedaan maar de overgrootmoeder van Lo Franco, die in 2000 stierf, zwoer bij de positieve effecten van dit “afvalwater” en dronk standaard 2 glazen per dag.

 

Na onderzoek hebben ze er Oliphenolia van gemaakt, dit is 4x geconcentreerder en gemend met citroensap omdat het anders veel te bitter is en als je elke dag 1 shotje van dit drinkt heeft het een anti-oxiderende, onstekkingsremmende, cholesterol verlagende en bloeddrukregulerende werking  en het versterkt het imuunsysteem. Het wordt enorm goed opgenomen door het lichaam en is daardoor erg gezond. Je kan dit tegenwoordig ook kopen op de fattoria en ze raden aan dit als kuur van 16 dagen 2x daags te drinken en daarna elke dag 1 glas ik  mag dit ook proberen dus als ik thuis ben ga ik daar meteen mee aan de slag.

Het water wordt ook gebruikt als basis voor de verzorgingsproducten zoals de crème, shampoo en serum wat niet alleen heerlijk is om te gebruiken het ruikt door de gebruikte ingrediënten ook nog eens heerlijk.De huidverzorgingsproducten worden ook allemaal gemaakt met ingrediënten uit grondstoffen afkomstig van de biodynamische landbouw van Fattoria La Vialla en zijn gecertificeerd.

 

De wijnen van La Vialla zijn beroemd en hebben naast de olijfolie ook al vele prijzen gewonnen. En het zegt genoeg dat zelfs ik een glaasje wijn kan drinken omdat er geen toevoegingen in zitten ;)

Het bijzondere van de wijnen is de teeltmethode die geheel volgens gecertificeerde biologische en biodynamische landbouw wordt gedaan.(certificering Europees Biologisch Keurmerk en Demeter).

De gehele productiecyclus van de wijn is gecertificeerd 'carbon neutral' door Nature office. En vandaag de dag is het een voorbeeld van een kringloopeconomie: productieafval wordt samen met dierlijke mest gecomposteerd en terug in de bodem gebracht om nieuw leven en nieuwe stoffen te geven.

Wil je meer informatie over de wijnen, de teeltmethode, de grond etc neem dan hier een kijkje.

 

Omdat ze ook hier veel last hebben van de klimaat verandering en de laatste jaren de droogte ook parten speelt zijn ze zich gaan verdiepen in de druppel irrigatie. Door middel van een sensor die geplaatst is op elke wijnrank kunnen ze precies zien of de plant water nodig heeft en zo gericht bewateren zonder dat er kostbaar water verloren gaat maar alleen de planten die het nodig hebben water krijgen.

 

De 2 grootste producten van de Fattoria zijn de biologische wijnen en olijfolie.


Het water dat wordt gebruikt op het land komt uit een zuiveringsput en is dus ook weer onderdeel van het gesloten systeem. Al het afvalwater van de fabriek, de vakantie huizen en regenwater komt terecht in een basin en dit wordt gefilterd door de wortels van allemaal verschillende planten en bomen zodat het gebruikt kan worden als beregeningswater voor het land en de druiven.

 

Op de Fattoria wordt ook gebruikt gemaakt van een bijzondere bemestingmethode. Ze gebruiken daarvoor koeienhoorns en mest. De koeienmest wordt in de hoorns gestopt en 3 maanden begraven. Na  die 3 maanden worden de hoorns weer opgegraven en heb je een hele geconcentreerde mest die verdund wordt met water en daarna verspreid wordt over de olijfboomgaarden, de wijngaarden en de moestuin. Ook maken ze gebruik van gemalen kristal wat zorgt voor weerkaatsing van het zonlicht waardoor er meer fotosynthese plaatsvind en er meer suikers aangemaakt worden, dit wordt ook toegepast op de groenten.

Het basin waar het water wordt gefilterd en de hoorns waarmee de speciale mest wordt gemaakt.


Kijkje in de keuken van La Vialla

Tijdens ons bezoek kreeg ik ook een kijkje in de keuken en wat was dat bijzonder om te zien. er wordt alleen gebruikt gemaakt van verse ingrediënten en verse kruiden uit de tuin. Omdat het nog vroeg in het jaar is als wij er zijn, zijn er nog niet veel verse producten maar gebruiken ze natuurlijk de sauzen die hier vers gemaakt worden.

Alles wordt gebakken in de heerlijke olijfolie en de salie en rozemarijn geven echt die typische Toscaanse smaak waar ik naar op zoek was.

Ik dacht altijd dat je niet kon bakken in olijfolie maar dit blijkt dus wel te kunnen en je kan het verhitten tot 150gr. dus voortaan bak ik ook alles in olijfolie dat geeft een heerlijke smaak aan je gerecht en is nog eens gezond ook.

Ik heb een hoop foto's gemaakt van de bereiding en ook van de gerechten en deze zal ik de komende tijd met jullie delen inclusief de recepten.

 

 

Een kijkje in de keuken. Er staat onder andere verse kip op het menu, zielig om zo te zien maar de kippen hebben hier echt een goed en vrij leven gehad.


Op de laatste dag dat we er waren kregen we nog een heerlijke lunch aangeboden waarbij er een 5 gangen lunch geserveerd wordt met onder andere een buffet met voorgerechten zoals artisjokken met zongedroogde tomaten, salami en de pecorino kaas, een heerlijke pasta, kip uit de oven, salade en als afsluiteer koffie en bij elke gang kon je meerdere wijnen zowel rood, wit als rosé proeven je snapt wij hoefden die avond niet meer te eten.

Lunch aan de grote tafels voor de Fattoria waarbij je niet alleen de heerlijke sauzen en olijfolie kunt proeven maar ook bij elke gang een bijpassende wijn kan drinken, cheers!


Wij hebben een heerlijke tijd gehad op fattoria La Vialla en vooral genoten van het heerlijke eten, de gastvrijheid en de mooie natuur en we komen zeker nog een keer terug en de eerste bestelling is al geplaatst want als je eenmaal de producten hebt geproefd wil je niet meer anders.

 

Ik wil in het bijzonder Annette bedanken voor de gastvrijheid en de tijd die ze voor me vrij maakte om alles van de Fattoria te laten zien, proeven en beleven en natuurlijk de Familie Lo franco en hun werknemers voor de geweldige tijd die we hebben gehad op de Fattoria.

Special thanks to Annette for the hospitality and the time you spend with us to show us around the beautiful Fattoria La Vialla


Dus mocht je nog op zoek zijn naar echte Italiaanse gastvrijheid en de mogelijkheid om dit mooie bedrijf te bezoeken twijfel niet langer en ga er naartoe en je zult versteld staan van hoe de boerderij op een biodynamische manier wordt gerund en zo eerlijke producten maakt die je rechtstreeks kan bestellen via de webshop www.lavialla.com .


Onze favorieten

Wijnen

Ivo's favoriet 

 • Vermentino di Maremma 2021  - een heerlijke frisse maar droge witte wijn die goed gaat met zeevruchten maar ook heerlijk smaakt gewoon bij de borrel
 • Torbolino - droge maar fruitige wijn die goed past bij pikant eten en blauwe kazen en laat Ivo daar nou ook heel erg van houden

Marjolein's favorieten

 • Le Chiassaie 2020 - een heerlijke frisse, geurige en sprankelende bubbel
 • Rosé rosaRosa2021 -biologische en biodynamische garantie, gesloten cyclus, natuurlijke gisten, laag sulfietgehalte
 • Mussantino 2021 - een heerlijke bubbel die altijd kan, fris maar levendige wijn

Olijfolie

 • Extravergine olijfolie met een smaakje -  Olijfolie met peperoncino, rozemarijn en basilicum deze zijn echt mijn favoriet en gebruik ze vooral over een tray bake uit de oven 
 • Extravergine olijfolie - te bestellen per fles. Ik gebruik de olie echt voor alles, om in te bakken, over de salade of gewoon om brood in te doppen 

 

 • Pecorino kaas- heerlijk bij het ontbijt of bij de lunch of door een crumbled egg maar ook super lekker om te serveren op een borrelplank
 • Balsmico en wijnazijn - zowel de wijnazijn, rode als witte balsamico zijn heerlijk en ook weer vele mogelijkheden om te gebruiken. Geeft net een extra smaak aan bijvoorbeeld je vlees, vis of saus maar ook weer lekker als dressing over een salade
 • Glutenvrije spaghetti - pasta gemaakt van 100% zilvervliesrijstmeel, heerlijk van smaak en je proeft geen verschil met gewone pasta 
 • Glutenvrije fettuccine - wordt ook gemaakt in Cuneo met 100% zilvervlies rijst 
 • Gepelde tomaten - biologisch verbouwd op de Fattoria en heerlijk van smaak perfect als basis voor een verse saus
 • Pastasaus Sugo All'Aglione - Toscaanse tomaten-knoflooksaus 
 • Rosmarina - pastasaus met rozemarijn
 • Pesto - klassieke pesto
 • Spremuta di uva 2021- verse blauwe druivensap
 • Viallella Fondente - hazelnootpasta en pure chocolade deze is echt te lekker en je moet oppassen dat je niet meteen de hele pot opeet ;)
 • Fragolina - moes van aardbeien en bramen om sap van te maken maar nog lekkerder is het om deze te mengen met de bubbels Le Chiassaie 

 

De Biodynamische cosmetica

 • Shampoo - die geur neemt je mee naar de uitgestrekte bloemenvelden...
 • Intensief reinigende wasgel - speciaal voor de onzuivere en acne gevoelige huid
 • Serum - op basis van oliphenolia en heeft een herstellende en intensieve hydratatie van de huid
 • Oliphenolia met druivensap - hierboven heb ik er al meer over verteld heeft en werkt oa ontstekingsremmend 

 

Ze hebben natuurlijk nog veel meer producten en we hebben niet alles kunnen proeven maar alles wat we geproefd hebben vonden we heerlijk. 

Op de website staat achter elk product wat de smaak is en welke ingrediënten er in zitten en je kan je gratis aanmelden om een product catalogus te ontvangen en geloof me alleen dat al is een feestje dus vraag die snel hier aan zodat je deze voortaan thuis ontvangt.

 

 

Kun je niet kiezen en wil je de producten eens uitproberen bestel dan een geschenkverpakking hier zit van alles wat in zoals onder andere Wijn, extravergine olijfolie, pecorinokaas, balsamico dressings, pasta en sauzen, antipasti en conserven in olijfolie, koekjes en gebak van de Toscaanse traditie - leuk om cadeau te doen maar ook zeker leuk om voor jezelf te kopen.

 

Heb je vragen stuur me gerust een berichtje of neem rechtstreeks contact op met Fattoria La vialla.

Reactie plaatsen

Reacties

Frank Meeuwesen
2 jaar geleden

Geweldig mooi en goed geschreven.
Jij neemt de lezers gewoon mee met Jullie avontuur.
De foto's zoals gewoonlijk super,zelfs Ivo in beeld.