Kaasboerderij Schellach Middelburg

Kaasboerderij Schellach

De grote serrestal waar de melkkoeien staan


Aan de rand van Middelburg vind je kaasboerderij Schellach en je kan wel zeggen dat dit een unieke plek is om de boerderij te beleven voor zowel jong als oud.

 

Doordat je overal kan en mag kijken kun je dus de hele beleving meemaken van hoe de koe leeft tot het melken, het verzorgen, het voeren, zelfs het insemineren en hoe de melk uiteindelijk tot kaas wordt gemaakt.

Helaas toen ik er was kon ik geen kijkje nemen in de kaasmakerij omdat ze nog in een verbouwing zitten maar ik zou zeggen ga het zeker zelf eens beleven want het is echt heel leuk om te zien en na afloop kun je lekker een bakje koffie halen en even zitten op het terras terwijl de kinderen spelen in de speeltuin, en je kan natuurlijk de lekkerste kazen en nog veel meer streek producten kopen in de winkel.


De huisgemaakte kazen 

De oude kaasactie, door de impact van de Coronacrisis hebben ze een groot kaasoverschot van oude kaas 

Naast kaas kun je er nog veel meer streekproducten halen

Kleine impressie van het grote assortiment 

De kazen worden ter plaatse gesneden 


Het voetstappenpad en de speurtocht voor de kinderen


Je kan een voetstappen pad volgen en op verschillende plaatsen zijn bordjes met QR codes die je kan scannen met je telefoon en waar je dan informatie krijgt over de koeien, de stallen en de werkwijze hoe het eraan toe gaat op de boerderij.

Het voetstappen pad neemt je mee langs de kleinste kalfjes die je kan aaien en naar de moderne serrestal waar de melkkoeien staan. De serrestal is voorzien van een weersensor, zodat de schermen bij goed weer omhoog en bij slecht weer naar beneden gaan en daarnaast hebben de koeien alle ruimte om vrij te bewegen en mogen ze in het voorjaar lekker naar buiten in de weides rondom de boerderij.

 

Welkom bij Kaasboerderij Schellach

Het bezoekersplatform 

Het bezoekersplatform met uitzicht over hele stal

Genoeg te zien vanaf boven


De kalfjes ik kon er geen genoeg van krijgen ze zijn zo lief, schattig en grappig ..


Er is ook een bezoekersplatform wat een panorama uitzicht geeft over de melkkoeien in de serrestal en ik keek mijn ogen uit want wat genieten de koeien van de ruimte je komt echt ogen te kort. De ene koe ligt te slapen, de andere loopt op het gemakje een rondje door de stal terwijl weer een andere aan het eten is en weer een andere koe likt aan een zoutblok. Ondertussen gaat het werk op de boerderij gewoon door en worden de hoeven gekapt en de stallen opgeruimd. Elke dag om 18:00 worden de koeien gemolken waar je ook bij aanwezig mag zijn dus ook zeker leuk om eens rond die tijd te gaan kijken.

 

Kortom naast dat je er heerlijke streekproducten en natuurlijk de zelfgemaakte kaas kan kopen is het een hele belevenis om te zien hoe het leven eruit ziet op de boerderij.


De grote serrestal waar de koeien genoeg bewegingsvrijheid hebben en in het voorjaar ook naar buiten kunnen op de weides rondom de boerderij.


Knappe dame die graag wilde poseren 

De koeienpedicure :)

Kalverliefde <3


En net toen ik in de auto stapte om weer naar huis te gaan zag ik het busje van CRV staan en ik weet dat dit bedrijf de tochtige koeien insemineert dus snel de motor uit en naar de stal om eens te kijken hoe dat in z'n werk gaat.

Eerst voelt ze of de koe tochtig is en dit bleek zo te zijn en brengt ze met een handschoen het buisje in bij de koe dit duurt nog geen minuut en het was al gebeurd nu maar afwachten of het geslaagd is en de koe bevrucht is. Het was mooi om ook dit eens te kunnen zien.


De reden dat ik vandaag een kijkje ben gaan nemen is omdat ik op Instagram zag dat kaasboerderij Schellach door de impact van de corona crisis met een enorm kaasoverschot zit van 12.000 kg oude brokkelkaas.

Ze houden een red de kaasactie in samenwerking met Breda maakt mij blij om de oude brokkelkaas toch (die overigens ook echt heerlijk is) een goede bestemming te geven en naast de kaasactie steunen ze bij elke verkoop ook Giro 555.

- - -

Dus wil jij Kaasboerderij Schellach en daarnaast ook meteen Giro 555 steunen koop dan een van de kaasactie producten in de winkel of via onderstaande link:

* Stuk oude brokkelkaas á 600 gram voor €14,50

* Borrelpakket voor € 27,50

(2 lokale biertjes/zeeuwse mosterd/Ambachtelijke kaaskoekjes/stuk oude brokkelkaas á 600 gram ) 

- - -


 

Ik mocht een borrelpakket meenemen om uit te proberen en dat heb ik dan ook meteen gedaan. Naast dat de oude brokkelkaas heerlijk is op een borrelplank kun je er nog veel meer mee doen, zo heb ik er een witlof salade met oude kaas van gemaakt en hele lekkere kaaschips voor over de salade of voor op de borrelplank.

Maar heb je geen zin om er iets van te maken leg het op een borrelplank en serveer met mosterd en een lekker biertje!


Het borrelpakket met de oude kaas 

Het borrelpakket geserveerd op een plank

Lekker met de mosterd 

Pittig van smaak en knapperige zoutkristallenHeb jij een bezoekje gebracht aan de kaasboerderij naar aanleiding van mijn blog? Leuk laat het me weten door me te taggen op de socials :)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.