Fotopro X-Go HR Chameleon - Product review *****


Kortingscode: Marjolein25

 

*Korting is alleen geldig op aankoop van het statief. Actieperiode februari/maart/april 2022


Blog: Fotopro X-Go HR Chameleon - Product review *****


Als fotograaf is een statief onmisbaar zeker als je in situaties fotografeert waar je met weinig licht of met langere sluitertijden werkt. Door in deze situaties een statief te gebruiken voorkom  je bewegingsonscherpte en kun je door de sluitertijd te verlengen de iso waarde zo laag mogelijk houden. 

Maar ook is het handig als je bekabeld fotografeert zoals bij foodfotografie, ik style de gerechten tijdens het fotograferen en dan heb je je handen vrij en kun je met 1 druk op de knop afdrukken zonder steeds de camera vast te moeten houden en om over het trillen nog maar te zwijgen :) dus met een statief heb je nooit meer onscherpe foto's.

Tip: zet je zelfontspanner van 2 sec aan op je camera zodat je zelfs die bewegingsonscherpte van het afdrukken uitsluit of gebruik een afstandsbediening .

 

Voor mijn werk als vastgoed en interieur fotograaf maak ik gebruik van een lichtgewicht  carbon statief van het merk Sirui, dit is vooral fijn omdat het heel licht is om mee te nemen alleen toen ik vorig jaar begon met foodfotografie merkte ik dat ik toch behoefte had aan een statief waarvan de middenkolom horizontaal kan zodat je een opstelling kan maken recht van boven en Fotopro biedt daarmee de uitkomst met de Fotopro X-Go HR Chameleon

 

Dit universele stevige tripod statief kan op veel verschillende manieren worden gebruikt waardoor het voor vele vormen van fotografie een uitkomst biedt. Zelf gebruik ik dit statief voor veel verschillende vormen van fotografie zoals onder andere voor landschapsfotografie, interieurfotografie, vastgoedfotografie, macrofotografie en foodfotografie. 

 

Zo is het statief naast dat het een standaard tripod is, met een draaggewicht van 8 kg ook te gebruiken als monopod, ondersteboven als tripod en de middenkolom die je horizontaal kan gebruiken waardoor je makkelijk een opstelling maakt om van bovenaf foto's te maken zonder bewegingsonscherpte

- - -


⬇Zie de foto's hieronder voor de verschillende standen waarmee je het statief kunt gebruiken ⬇

Standaard Tripod

Monopod 

 

Ondersteboven als tripod

Middenkolom horizontaal


Verdere kenmerken van het statief en het gebruik:

Het statief is makkelijk mee te nemen in de bijgeleverde draagtas. 

De poten zijn uit te draaien met een twist lock leg systeem waardoor deze met 1 hand te bedienen is en kan d.m.v. 4 secties een totale hoogte halen van 156 cm en een minimum hoogte van 40 cm als de poten en de center column worden ingevouwen.

 

De middenkolom kun je makkelijk dmv de vlinderknoppen zowel verticaal als horizontaal zetten.

! LET OP  dat als je de middenkolom horizontaal gebruikt je aan de achterkant een gewicht hangt, achterop zit een tegengewicht haak met veer, omdat anders de camera top zwaar wordt en het statief om kan vallen (zie foto bovenaan)

 

Het balhoofd met een maximum draaggewicht van 8 kg is makkelijk te bedienen met 2 aparte knoppen: 1 knop die de beweging van de bal bestuurt waardoor je de camera makkelijk in elke gewenste positie kan draaien en je camera hiermee zowel horizontaal als verticaal kan plaatsen en met de andere knop kun je de pan besturen waarmee je het balhoofd 360° kan bewegen.

Op het balhoofd zit ook nog een waterpas zodat je al tijdens het fotograferen kan zien of je camera recht staat dit scheelt weer horizon rechttrekken in de nabewerking ;) en ook in de vastgoed en interieurfotografie is dit fijn werken.

 

Verder zit er een opzetplaat bij die je op de camera draait en dan bevestigd op het statief. Deze plaat heeft een beveiliging om te voorkomen dat je camera van de tripod af kan vallen want veiligheid voor alles.

 


Meegeleverde draagtas. 

Balhoofd met waterpas en de knoppen.

Het balhoofd waarop je camera zowel horizontaal als verticaal kan draaien.


Mijn ervaring en oordeel...

Ik vind het statief makkelijk in gebruik en door de vele mogelijkheden echt een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een stevig en universeel statief wat je voor meerdere vormen van fotografie kan gebruiken.

Heb je vragen of wil je meer weten kun je kijken op de website van Fotopro.eu maar je mag me natuurlijk ook altijd een berichtje sturen.

- - -


Ben je nog op zoek naar een universeel statief dat makkelijk is in gebruik profiteer dan nu van 25% korting* bij de aankoop via Cameranu

Link naar Cameranu↴

* Korting is allen geldig op aankoop van het statief.

Actieperiode februari/maart/april


Rio wilde ook nog even in beeld tijdens het fotograferen van het statief en ook in dit soort situaties is een statief ideaal want je kan met 1 hand afdrukken en met de andere hand een balletje gooien :) 

- - -

Leuk dat je de moeite hebt genomen mijn blog te lezen en ik hoop dat je er iets aan hebt. 

Laat je een berichtje achter om me te laten weten wat je ervan vond, Leuk!


Volg je me al op Instagram, Facebook en Pinterest? 

Je mag me ook altijd in je bericht taggen voor een repost!


[Ik maak in de tekst gebruik van Affiliate linkjes.

Een affiliate link is een link die aan de adverteerder doorgeeft via welke affiliate een verkoop heeft plaatsgevonden. Zo krijgt de affiliate marketeer de commissie waar hij of zij recht op heeft.

Een affiliate link is altijd uniek gekoppeld aan mijn website]

Ik vermeld dit er bij omdat ik hier open en transparant in wil zijn. Ik promoot een product en krijg daar een kleine commissie over that's it  :)

Wil je zelf ook aan de slag met Affiliate marketing meld je dan hier aan bij Tradetracker 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.