Hotspot: Oesterproeverij Pekaar Yerseke

- Oesterproeverij Pekaar -

Op zoek naar een restaurant waar ze met veel liefde, passie en kennis de lekkerste oesters serveren dan moet je hier echt eens naartoe.

- - -

Wandelend over de havendijk zie je al snel het bord van oesterproeverij Pekaar.

Je loopt over een loopbrug naar de ingang en zodra je binnenstapt wordt je meteen vriendelijk begroet.

- - -

De inrichting is warm en modern en het uitzicht over de oesterputten maakt de belevenis compleet.

Want een oesterproeverij bij Pekaar is meer dan uit eten gaan het is echt een belevenis.

 


Het bord waaraan je al van ver ziet waar je moet zijn - Havendijk 23

De inrichting 

De bedrijvigheid in de oesterputten zo te zien vanaf je tafel


De oesters worden gevist door de eigenaar Jaap Pekaar met hun eigen oesterboot "YE14" waar vroeger zijn vader al oesters mee viste.

Omdat ze in de loop van de jaren steeds meer vraag kregen van mensen of ze ook oesters konden proeven besloten ze om in 2008 een oesterproeverij te starten en met succes. De mensen komen van heinde en verre om hier hun oesters te eten en daarnaast serveren ze er verschilden soorten wijn en bubbels bij want zeg nou zelf een proeverij met oesters daar hoort een lekkere bubbel bij.

- - -

Ze begonnen klein maar inmiddels is de zaak uitgegroeid naar een restaurant waar je met uitzicht op de oesterputten kan genieten van een oesterproeverij maar ondanks dat ze groter geworden zijn doet het er nog steeds knus aan en de gastvrijheid is hier heel hoog en je merkt aan alles dat het een familiebedrijf is, ze doen er alles aan om het jouw naar de zin te maken zowel met lekker en eerlijk eten als de vriendelijkheid.

Je kan hier dus terecht om heerlijk uit eten te gaan maar ook om gezellig te borrelen met een glaasje bubbels en een oester of een biertje want ook dat kan :)

- - -.

Het terras is in de winter overdekt maar kan in de zomer open waardoor je dus zomer en winter kan genieten met het mooiste uitzicht op de oesterputten.

- - -

Nadat de oesters zijn opgevist worden ze in de oesterputten bewaard en verwaterd tot ze verpakt of geserveerd worden.

- - -

Verser dan dit kun je ze dus niet krijgen, zo vanuit de oesterput op je bord.

 Hieronder zie je hoe de oesters met de hand worden opengemaakt.Door de jarenlange kennis van het product weten ze goed welke smaken de oester nog meer tot z'n recht laten komen en naast de standaard rauwe oester kun je er dus kiezen uit een proeverij met de heerlijkste combinaties.

- - -

Mijn favoriet: de oester met gin tonic crumble en de oester met passievrucht maar ook de gegratieerde oester, de oester met vinaigrette eigenlijk vind ik ze allemaal even lekker dus wij nemen altijd een proeverij van al deze verschillend bereide oesters.

En dat is het leuke van dit concept je kan naar eigen smaak je proeverij samen stellen.

 


De proeverij met de verschillende oesters van links naar recht

Gin tonic - passievrucht - Gillardeau rauw - Zeeuwse Creuse rauw - Zeeuwse platte oester rauw - oester met vinaigrette - gegratineerde oester 


Naast de oesters kun je ook nog andere gerechten eten zoals gekookte mosselen, kreeft en noem maar op en zelfs de lekkerste toetjes en koffie.

- - -

Benieuwd naar wat er op de kaart staat neem dan snel een kijkje op hun website bij het menu of volg ze via instagram @oesterproeverij_pekaar 

- - -


De 4 meest gekozen oesters 

Een rauwe platte oester met een beetje peper en citroen

Wat een plaatje deze oester met passievrucht, laat je verrassen door de smaakexplosie

Naast oesters kun je er nog veel meer lekkers eten zoals bijvoorbeeld deze tempura garnalen

En ook kreeft of geef iemand een kadobon voor een proeverij, origineel en lekker.

De lekkerste toetjes 


Ik hoop dat ik je net zo enthousiast heb gemaakt als dat ik ben en als ik ze een cijfer mag geven krijgen ze van mij een dikke 10

Gastvrijheid, warmte en heerlijk eten bij een familiebedrijf wat er alles aan doet om van je uitje een belevenis te maken.

- - -

Wil je meer informatie of een reservering maken kijk dan op de website of via social media.

- - -

Het is ook mogelijk om o.a. oesters en kreeft af te halen.

- - -

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.