Wandelen langs de Oosterschelde van Goese Sas tot Katseveer

Vanaf half maart zie je de meest mooie zonsondergangen vanaf meerdere plekken langs de Oosterschelde, deze foto is genomen in juli.


Nationaal park de Oosterschelde  is groot en divers en of je nou gaat voor een mooie wandeling over of langs de dijk, een frisse duik in de zomer op 1 van de vele kleine strandjes of een avondwandeling met een prachtige zonsondergang er is voor iedereen wel een geschikte wandeling te vinden.

Let op: langs het water en op de stenen liggen heel veel oesters die zo scherp zijn als een mes dus pas goed op als je met je hond in het water gaat!


In dit blog nemen we je mee langs de Oosterschelde aan de kant van Goes waarbij je de auto op meerdere plekken kan parkeren zoals bijvoorbeeld bij het Goese Sas tegenover Het Loze Vissertje, zeker een aanrader om na de wandeling een warme chocolademelk te drinken of een hapje te eten en waar je hond ook zeer welkom is of je parkeert je auto bij het strandje van Katseveer.

In de zomer is het hier wel drukker maar dan kan je de auto ook ergens onderaan de dijk parkeren.

Waar je ook parkeert je kan vanaf beide kanten een heerlijke wandeling langs het water maken vanaf Katseveer is het ongeveer 5 km wandelen naar het Loze Vissertje dus heen en terug kom je dan op een wandeling van ongeveer 10 km. Maar als je net als mij niet zo ver loopt dan kun je ervoor kiezen om langs het water te lopen en door de polder terug te gaan of andersom. De wandelpaden die door de Wilhelminapolder lopen staan goed aangegeven en komen dus allemaal weer uit aan de dijk.


Parkeerplaats bij Katseveer


Of parkeer bij restaurant het Loze Vissertje zodat je na afloop lekker nog wat kan drinken op het terras


Je kan vanaf het Goese sas ook eerst een stuk langs het kanaal lopen en dan vervolgens rechtsaf slaan om via de dijkje uit de komen bij de Oosterschelde 

Overal langs het water staan bankjes om even te zitten en van het uitzicht te genieten

Doorkijkje bij de sluis van het Goese sas vooral in de zomer erg leuk om de in- en uitgaande plezierjachten te bekijken

Een van de wandelpaden door de Wilhelminapolder die weer uitkomt aan de dijk.

Met hoog water kun je hier goed zwemmen maar met laag water is dit niet mogelijk vanwege de modder en oesters en het water is dan erg ver weg maar het is er dan nog steeds prachtig wandelen

Informatiebord over nationaal park de Oosterschelde 

Er zijn langs het water meerdere duik- zwemtrappen om makkelijk in en uit het water te komen, let ook hier weer op de oesters en de treden kunnen heel glad zijn


Zoals net al even benoemd vind je langs de Oosterschelde overal kleine strandjes wat vooral in de zomer heerlijk is om even te zitten of een frisse duik te nemen.

Dit is overigens alleen mogelijk met hoog water (vloed) want als het eb is dan is het water erg ver weg en zak je tot je knieën in de modder en nog erger er liggen heel erg veel oesters kijk dus van te voren als je wilt zwemmen naar het getij, zelf kijk ik altijd op de website van duikschool Orca-Bree.

Langs het water vind je ook handige zwemtrappen waardoor je met hoog water nog makkelijker het water in kan maar deze kunnen ook best glad zijn weet ik uit eigen ervaring ;)


Een van de vele kleine strandjes langs Oosterschelde 

Op het moment van schrijven is het winter dus erg rustig maar ook al is het hoogseizoen langs de Oosterschelde zijn er altijd wel rustige plekjes te vinden waar je met de hond het water in kan.

Ons favoriete strandje van bovenaf en zeg nou zelf dit ziet er toch uit als paradijs!

Het water van de Oosterschelde is ook kraakhelder


Kortom voor een heerlijke wandeling langs de Oosterschelde is dit zeker een aanrader en door de vele wandelpaden zowel langs het water als door de polder is het elke keer weer anders.

 


Overnachtingen vlakbij de Oosterschelde

Rondom de Oosterschelde zijn er genoeg mogelijkheden om te overnachten, binnenkort komt er een blog online met leuke en unieke overnachtingen in Zeeland waar je hond welkom is.


Bedankt voor het lezen en heb je een heerlijke wandeling gemaakt langs de Oosterschelde laat dan een reactie achter met jouw ervaring.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.