4 fijne strandwandelingen in Zeeland met de hond

Een leeg strand op een winterse ochtend in december maar juist dan is het hier heerlijk om met de hond te wandelen.


Wandelen met de hond op het strand, als je het mij vraagt het leukste om te doen vooral als het er rustig is en je hond lekker los kan lopen.

We delen in dit blog 4 strandwandelingen in Zeeland maar er zullen er snel nog meer volgen want elk gebied en strand heeft z'n eigen mooie wandelingen maar om ergens te beginnen delen we hier de wandelingen die wij vaak maken.

 

Als je foto's van mij voorbij ziet komen zie je altijd lege stranden en lijkt het alsof het er altijd rustig is maar dit is natuurlijk niet zo maar wij lopen alleen op het strand als het er rustig is.

In het hoogseizoen zul je me niet snel op het strand zien met Rio of ik ga heel erg vroeg, ten eerste omdat de honden dan nog los mogen lopen en ten tweede omdat het er dan nog niet druk is.

Op de meeste stranden hier in Zeeland geldt dat je hond van 1 mei t/m 1 oktober tussen 10:00 en 19:00 aangelijnd moet zijn maar buiten deze tijden mag je hond lekker los.

 

Onze tips voor een heerlijke strandwandeling

Neem water mee voor de hond

Vergeet vooral geen flesje water mee te nemen voor de hond want drinken uit de zee is geen goed idee omdat het water heel erg zout is en dit is  heel slecht voor je hond.

Kijk naar de waterstanden

Als het vloed is, dus hoog water, zijn de stranden smaller en loop je veelal door het mulle zand wat voor jezelf niet prettig is maar ook voor je hond een stuk zwaarder maar met eb, laag water, zijn de stranden breed en kun je heerlijk over het harde zand langs de vloedlijn wandelen.

Bekijk hier de actuele waterstanden.

Let op: met opkomend water dat je niet op een zandbank loopt want het water komt snel op en er kunnen dan muien ontstaan vaak staat dit goed aangegeven op de borden voor je het strand oploopt maar niet iedereen leest die ;)

Vlaggen

Op de Nederlandse stranden hangen ook vlaggen en let hier altijd goed op of zwemmen is toegestaan want dat geldt net zo goed voor je hond want soms kan er een hele sterkte onderstroming staan.

Hier kun je lezen wat de vlaggen inhouden.

Bastaardsatijnrups

Op veel stranden en dan vooral in de duinen kan je de bastaardsatijnrups tegen komen, dit staat ook vaak aangegeven op de borden. Deze rups heeft kleine haartjes die kunnen zorgen voor gezondheidsproblemen bij mensen maar ook bij honden pas dus op dat je hond niet met z'n neus tegen de rupsen aan komt of in aanraking met die haartjes.

 

Hieronder enkele stranden waar wij graag wandelen en het buitenom het seizoen heerlijk rustig is en je hond los mag lopen.Banjaardstrand

Het Banjaardstrand is onze favoriet en hier is het hele jaar door je hond welkom alleen in het seizoen van 1 mei t/m 1 oktober dient je hond aangelijnd te zijn tussen 10:00 en 19:00 uur maar wij zorgen er altijd voor dat we rond 8 uur op het strand zijn en dan is er vaak nog bijna niemand op een paar vroege vogels zoals ons na. 

Het strand is hier breed, wel afhankelijk van het tij, en wij lopen er het liefste met laag water of we lopen eerst over de dijk en dan over het strand terug.

Het Banjaardstrand is ongeveer 3 km lang en vanaf het strand kijk je op de deltawerken, ofwel de Oosterscheldekering. Het grenst direct aan het strand van Vrouwenpolder en hier ligt de grens van de Gemeente Noord-Beveland en Gemeente Veere maar daar heb je als wandelaar natuurlijk geen last van maar voor de inwoners wel een groot verschil ;) 

Het voordeel van het Banjaardstrand is dat het er vooral buitenom het seizoen heel rustig is maar zelfs in het hoogseizoen kun je ervoor kiezen de drukte op te zoeken met de voorzieningen zoals openbare toiletten en een strandtent maar ook zeker de rustige plekken om te wandelen of te genieten van een stranddag met de hond. Let er wel op dat het zand met hoogzomer erg warm kan zijn en probeer dat ook zeker te vermijden met de hond.

Zelf maken we meestal een wandeling vroeg in de ochtend maar soms kiezen we er ook voor om er een dagje van te maken en als Rio dan meegaat nemen we genoeg water, een parasol voor de schaduw en handdoeken mee maar dan moet het niet warmer worden dan 25 gr. en moet je eraan denken dat je hond wel aangelijnd moet zijn.

Parkeren kun je op Parkeerplaats Banjaard, in het seizoen is het hier betaald parkeren en vrij duur en let op want ze controleren er dagelijks dus vergeet zeker niet te betalen maar je kan er ook voor kiezen te parkeren onderaan langs de dijk maar ook hier is het betaald parkeren.

Bovenop bij de parkeerplaats zit Frituur Noordzee waar je na een wandeling een ijsje kan halen of een lekkere snack of ga wat drinken op de het terras van strandpaviljoen de Banjaard.

 

Het Banjaardstrand met zicht op de Oosterscheldekering


Vrouwenpolder strand

Zoals hierboven al geschreven grenst het strand van Vrouwenpolder meteen aan het Banjaardstrand.

Anders dan op het Banjaardstrand zijn honden hier in het hoogseizoen van 1 mei t/m 1 oktober niet toegestaan op het linkse deel van het strand gezien vanaf strandtent de Dam maar wel rechts hiervan.

Parkeren kan je hier op meerdere parkeerplaatsen langs de weg waar je dan met een loopbrug over de weg uitkomt op de geasfalteerde dijk en je zo het strand op loopt, let op in de zomer is het hier erg druk met fietsers. Klik hier voor de navigatie naar een van de parkeerplaatsen langs de weg.

Er zijn 3 overgangen en in de zomer kiezen wij dan ook voor 1 van de eerste 2 overgangen (gezien vanaf Kamperland) omdat hier de honden wel zijn toegestaan en bij de derde overgang zijn honden niet toegestaan aan de linkerkant van het strand maar wel als je naar rechts gaat maar omdat hier een strandtent zit die populair is bij toeristen is het hier meestal drukker. Zelf heb ik een slechte ervaring met het eten bij deze strandtent dus vandaar dat ik deze niet promoot maar voor een kopje koffie zeker een leuke stop.

 

Een ochtendwandeling in de winter en we waren de enige

De 1e overgang en je ziet vanaf hier links het strand en rechts het Veerse meer en een stukje van natuurgebied de Schotsman waar je ook heerlijk kan wandelen 

De eerste overgang gezien vanaf Kamperland met uitzicht op het Veerse meer.


Strand bij Oostkapelle

Bij Oostkapelle vind je een hondenstrand (staat goed aangegeven op de borden) maar ook hier geldt nog steeds dat honden in het hoogseizoen van 1 mei t/m 1 oktober tussen 10:00 en 19:00 uur aangelijnd moeten zijn maar dat neemt niet weg dat het hier ook heerlijk wandelen is en wat ik persoonlijk heel leuk vind is dat je hier eerst een mooie wandeling door de manteling kan maken (bos) en dan een stuk over het (honden)strand en weer terug via de duinen en het bos kan maken. Omdat dit zo een mooie wandeling is zal ik hier binnenkort een aparte blog over schrijven.

Parkeren kan op de parkeerplaats Westhove van hieruit loop je dus door het bos, duinen naar het strand langs kasteel Westhove of je kan ook parkeren bij Parkeerplaats Randduin of Parkeerplaats Oostkapelle strand .

Overal vind je hier leuke strandtenten maar die moet ik nog uittesten hoe hondvriendelijk ze zijn maar zodra ik dit heb gedaan volgt er natuurlijk ook een blog over dit lijkt me een leuke klus voor op een zondag middag ;)

 


Strand bij Vlissingen

Vlissingen mag ook zeker niet ontbreken in dit lijstje want zeg nou zelf Vlissingen heeft 1 van de mooiste boulevards van Nederland.

Honden zijn hier buitenom het seizoen wel toegestaan op het strand bij de boulevard maar van 1 mei t/m 16 september mogen honden hier niet op het strand en ook niet op het Nollestrand zelfs niet aangelijnd. 

Maar als je een stukje verder rijdt naar Westduin kun je ook de auto parkeren en over het strand wandelen of over het pad door de duinen en ook hier geldt de regel buitenom het seizoen van 1 oktober t/m 1 mei mogen de honden los en in het seizoen aangelijnd tussen 10:00 en 19:00 uur. 

 

Het strand bij Westduin van hieruit heb je ook mooi zicht op de Boulevard en kun je dus helemaal wandelen tot Vlissingen of de andere kant op richting Dishoek, Zoutelande.

De strandpalen van bovenaf

De strandpalen, ik moet altijd even zoeken waar ik er door kan ;)

Het pad wat over de duinen richting Vlissingen loopt is ook zeker de moeite waard om te wandelen 


Naast deze 4 stranden hebben we nog een paar grote favorieten waaronder het strand bij Westenschouwen, Oostkapelle de manteling en de wandeling op Deltapark Neeltje Jans maar hier schrijven we nog een uitgebreide blog met foto's over omdat deze gebieden meer zijn dan alleen maar strand.

 

Volg je ons ook al op Instagram? Nee dan zeker doen hier delen we dagelijkse wandelingen via de stories 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.