Welke camera ik gebruik...

Welke camera gebruik jij? Met  welke lens is deze foto gemaakt?

Deze vragen krijg ik heel vaak dus ik dacht een goed onderwerp om hier een blog over te schrijven met welke camera en lenzen etc. ik werk.

Ik moet eerlijk zeggen ik ben geen expert op het gebied van alle technische specificaties van camera's.

Alles wat ik hier adviseer is door eigen ervaring en die van andere die ik ken en hiervoor heb benaderd.

 Onderstaand de camera en de lenzen die ik gebruik voor vastgoed, interieur en foodfotografie.

Ik werk momenteel met een full frame systeemcamera met een groothoek lens er op om overzichtsfoto's te maken. Voor de sfeer en detail beelden gebruik ik meestal de 50mm lens, maar heb ik een interieur project dan gebruik ik meestal de 24-70-mm lens.

Voor foodfotografie gebruik ik eigenlijk altijd de 50 mm lens omdat deze mooie close up beelden kan maken en door het kleine diafragma van 1.8 mooie wazige achtergrond kan creëren. 

Daarnaast is een circulair polarisatie filter onmisbaar bij vastgoed en interieur om spiegelingen op gladde oppervlakken (deels) mee weg te nemen.

Nog een handige accessoire waar ik niet zonder kan is het kleine waterpasje die je op je flitsschoen kan schuiven scheelt een hele hoop recht zetten in de nabewerking. 

(Als je op de foto klikt word je direct doorgestuurd naar de winkel)

Sinds kort begonnen met het oefenen met een drone om mijn dienstverlening nog verder uit te breiden. Ik heb gekozen voor deze Dji mini 2 omdat deze heel compact is en daardoor makkelijk mee te nemen en je hoeft de drone niet te registreren omdat het onder de 25o gram weegt.Het aanschaffen van een camera doe je niet zomaar en doordat er zoveel keuze is is het belangrijk je goed te laten informeren over de verschillende camera's die er zijn.

Zo zijn er niet alleen verschillende merken maar kun je ook nog kiezen uit de verschillende camera's zoals spiegelreflexcamera, systeemcamera, compactcamera en ga zo maar door. 

Op de website van CameraNu staat een compleet en duidelijk overzicht per camera - www.cameranu.nl   en ook op de website van Kamera Express vind je een hele duidelijke uitleg om je goed in te lezen welke keuze voor jou het beste is.

 

Zelf heb ik toen voor Canon gekozen omdat ik het menu heel duidelijk vond, de body van de camera mooi vind en mijn moeder ook werkt met een Canon camera zodat ik hulp aan haar kon vragen. 

Ik ben gestart met een Canon 200d, deze word helaas niet meer gemaakt maar is echt een hele fijne beginners camera omdat er een ingebouwde handleiding in zit en je hier dus goed op kan zien hoe je je camera in moet stellen.

Een vergelijkbaar model is de Canon 250D en de Nikon D3500 dit zijn dus prima camera's om mee te beginnen.

 

Heb je vragen stel ze gerust maar moet eerlijk zeggen ik ben ook geen expert op het gebied van alle technische specificaties van camera's.

Alles wat ik hier adviseer is door eigen ervaring en die van andere die ik ken en hiervoor heb benaderd.

Zelf heb ik pas een nieuwe systeemcamera gekocht en me laten adviseren in de winkel en er veel erover gelezen op internet.

Ik hoop dan ook met deze blog je een klein beetje te helpen en te laten zien wat ik gebruik en waar ik dus heel tevreden over ben.


Hieronder nog wat suggesties van soortgelijke camera's, lenzen en statief waarvan ik iemand ken die deze gebruikt en hier heel tevreden over is.


Instap camera met lens

Statief


- Er zit nogal wat prijsverschil in lenzen dit is onder andere afhankelijk van de lichtsterkte van de lens (diafragma), en het merk. Zelf vergelijk ik de lenzen altijd op de website versus.com. 

- Let bij het aanschaffen van een nieuwe lens goed op dat je de goede leesvatting neemt die op jouw camera past.

* Let op welke vatting je zelf nodig hebt voor je camera en lens

 

In dit artikel maak ik gebruik van affiliate linkjes naar camera speciaalzaken waar ik zelf ook altijd mijn spullen koop.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.