In de pan gebakken overnight oats


Overlaatst deelde ik een recept met overnight oats en baked oats. Beide vind ik super lekker alleen vind ik de wachttijd bij de baked oats best lang dus heb ik een variant uitgeprobeerd waarbij je de overnight oats bakt en dus toch een warm ontbijt hebt wat binnen 5 minuten klaar is.

 

Het enige wat je wel moet doen is de avond ervoor de overnight oats maken.

De overnight oats maak je door de yoghurt (of kwark) te mengen met de havermout en chiazaadjes en dit een nachtje in de koelkast te laten staan, een nachtje over dus ;)

 

Het recept voor de overnight oats kun je vinden bij de ontbijt recepten laat dan alleen de appeltjes weg of als je het lekker vind kun je die er natuurlijk ook nog doorheen laten en meebakken.

Nu ik dit zo typ klinkt dat ook wel als een goed idee dus dat ga ik morgen zeker uitproberen maar voor nu dus even alleen de gebakken overnight oats die ook verrassend lekker is.

 

Wat je nog meer nodig hebt en hoe je dit maakt lees snel verder voor de ingrediënten en het recept.

 


Ingredienten voor 1 persoon

  • 3/4 eetlepels overnight oats (havermout, chiazaadjes met yoghurt of kwark wat al een nachtje over in de koelkast heeft gestaan)
  • 1 ei
  • banaan (gebruik in het beslag een halve banaan en de andere helft als topping)
  • (kokos) olie om in te bakken

Topping

  • lepel kwark 
  • tl honing
  • vers fruit zoals blauwe bes, appel of aardbeien net wat je in huis hebt.

 

Zo maak je het

  • Meng de overnight oats met het ei en een halve banaan en meng dit goed door elkaar. (Het ligt eraan hoe dik je de overnight oats hebt gemaakt vind je het te dik doe er dan nog wat (lactosevrije) melk of yoghurt doorheen is het te dun prak er dan nog wat banaan doorheen)
  • Giet het beslag in de pan, als je beslag wat dikker is kun je het aan beide zijden bakken als een pannenkoek maar in mijn geval lukte dit niet dus heb ik het tijdens het bakken door elkaar geroerd zoals je doet met scrumbled eggs.
  • Als het ei gaar is dan alles in een schaaltje doen en een topping erover zoals een lepel kwark en vers fruit

 

Eet smakelijk!!


Ga je het recept maken dan zou ik het leuk vinden als je je resultaat met me deelt door me te taggen op 1 van mijn socials :)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.