Hotspot: De Houtzaagwerf in Kortgene


Heerlijk eten op een idyllisch en uniek plekje in de groene polder tussen Kortgene en Geerdijk in.

 

Als we aan komen rijden zien we het handgeschreven bord al langs de weg staan en zodra je het erf op rijdt zie je de schuur vol met houten planken en boomstammen, hier wordt dus nog echt hout bewerkt als ambacht, althans zo ziet het er uit want we zijn verder niet in de houtzagerij geweest.

 

Het restaurant/cafe ziet er geweldig uit met een soort huiskamerachtige nostalgische inrichting en mooie grote kaarsen op tafel en heel veel leuke details.

Je kan kiezen of je binnen of buiten wilt zitten om te eten maar als wij er zijn is het mooi weer dus kiezen een plekje onder de bomen in de tuin waar de kat, kippen en haan gezellig lopen te scharrelen, dit maakt het idylische plaatje echt compleet.

Bij aankomst worden we al vriendelijk te woord gestaan en alles straalt een soort huiskamer gevoel uit, wij voelden ons er in ieder geval meteen thuis, de inrichting en de sfeer die er hangen zijn geweldig.

Als eerst krijgen we de drankkaart met genoeg keuze aan diverse bieren en wijnen en ook wordt er meteen een glazen fles met water en glazen op tafel gezet. De mannen bestellen beide een wijntje maar ik hou het bij water.

Dan krijgen we de menukaart..nee sorry het menubord wordt voor ons neergezet, handgeschreven en heel origineel zo'n bord en er staat voor ieder wel wat wils op of in mijn geval nog teveel want ik kon niet kiezen want alles lijkt me lekker.

Ik geef aan dat ik een gluten- en lactose-intollerantie heb maar dit is geen probleem en ik merk al meteen dat ze er veel vanaf weten en dat zie je niet vaak. Ze vertelt me dat ze eigenlijk alles op een paar dingen aan kunnen passen dus genoeg keuze ook voor mij.


Het menubord, kleine kaart maar meer dan genoeg keuze.

De haan en kippen scharrelen er lekker rond.


Youri en ik kiezen als voorgerecht het plankje en Ivo de vissoep en als hoofdgerecht de entrecote en de zeebaars van de bbq.

Alles wordt hier vers en met zoveel mogelijk streekproducten gemaakt.

We hoeven niet lang te wachten of het voorgerecht wordt het geserveerd en wat een plaatje zowel het plankje als de vissoep zien er prachtig opgemaakt uit en na 1 hap ben ik al overtuigd, dit is echt een pareltje om te gaan eten.

Op het plankje ligt dun gesneden kalfsmuis en eend en een smeersel van chorizo geserveerd op salade en een broodje en ook met mijn intolerantie is rekening gehouden en mijn voorgerecht heeft dan ook heerlijk glutenvrij meerzadenbrood. De smaken passen perfect bij elkaar, de kruidige smaak van het chorizo smeersel en het malse vlees met de zoetzure salade.

Ivo heeft de vissoep die ook echt heel goed op smaak is en rijk gevuld met vis en schaaldieren.


Het plankje als voorgerecht 

Heerlijke schaduw plek onder de bomen.


Wat heel fijn is dat ze er ook echt super vriendelijk zijn en tussendoor opletten of er nog wat bijgeschonken moet worden.

Nadat het voorgerecht wat is gezakt komt het hoofdgerecht en ook dit zier er weer super uit. Vanwege mijn intolerantie geen saus over het vlees maar een heerlijke roerbak van verschillende champignons en ui en als bijgerecht verse frietjes met schil, huisgemaakte mayonaise en als groente een grote schaal met zeekraal, lamsoor en boontjes een heerlijke combinatie.

De entrecote is perfect bereid en heeft een lekkere bite aan de buitenkant en heerlijk mals vanbinnen en ook de zeebaars is perfect bereid op de bbq. De porties zijn best groot maar omdat het zo lekker is vinden we dat geen probleem en alles gaat op maar daarna is er bij mij geen ruimte meer voor een nagerecht maar neem ik lekker een bak koffie.Ivo en Youri nemen nog wel een nagerecht en ook die ziet er weer heerlijk uit maar omdat er in beide lactose zat heb ik die niet kunnen proeven maar volgens de mannen waren ook deze heerlijk.Kortom echt een aanrader als je op zoek bent naar een gastvrij en gezellig sfeervol restaurant om (h)eerlijke streekproducten, huisgemaakt en vers uit eten te gaan met steeds een wisselende kaart op een idyllische en unieke plek.

 

Kijk voor meer informatie of om een reservering te maken op de website van De Houtzaagwerf.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.