Welk statief kan ik het beste nemen voor interieurfotografie?

 

Dit is geheel afhankelijk van wat je zelf het handigste vind. Toen ik mijn statief ging kopen ben ik naar een camera winkel gegaan en heb ik meerdere statieven uitgeprobeerd het is dus ook echt persoonlijk wat je fijn vind en ik kan alleen maar mijn ervaringen met jullie delen.

Kom je er niet uit dan raad ik je aan om ook naar een goede camerawinkel te gaan en gewoon verschillende statieven uit te testen of kijk op de statiefvinder bij cameranu.

 

De voorwaarden waar een statief bij mij aan moet voldoen is:

  • Licht in gewicht (Carbon is dan de beste keuze)
  • Makkelijk en snel in gebruik
  • Stabiel
  • Hoog genoeg om alles goed vast te leggen ik raad aan minimaal 1,5m
  • Genoeg draagkracht voor camera en objectief.

 

Zelf gebruik ik een statief van Sirui met een balhoofd die heel makkelijk in gebruik is en waardoor ik snel in de juiste positie ben met mijn camera. En daarnaast geeft Sirui levenslange garantie op de statieven wat denk ik genoeg zegt over de kwaliteit.

Voordeel van dit statief is dat je er eventueel ook nog een monopod van kan maken maar met interieurfotografie zul je dit niet snel gebruiken.

 

Fotografeer je met smartphone ook dan is een statief aan te raden omdat je dan ook snel bewegingsonscherpte kan krijgen.

Zelf heb ik een speciale houder die ik op elk statief kan plaatsen maar je hebt ook statieven speciaal voor de smartphone.

Ben je van plan om in de toekomst een camera aan te schaffen dan zou ik meteen investeren in een goed statief en een aparte houder er bij aanschaffen dan heb je maar eenmalig de kosten, blijf je met de smartphone fotograferen dan kun je een statief alleen voor de smartphone kopen.

 


Mijn aanbevelingen: