Glutenvrije Pasta pesto met kippendijen en spinazie


Een beetje van mezelf en een beetje van....normaal maak ik bijna alles vers maar soms kies ik er ook voor om een makkelijke en snelle maaltijd op tafel te zetten die toch gezond en lekker is.

Toen ik 5 jaar geleden glutenvrij moest gaan eten heb ik een paar keer pasta's geprobeerd maar nooit echt een lekkere gevonden tot ik overlaatst de Italiaanse pasta van Rummo tegenkwam en deze is me daar lekker je proeft dus echt geen verschil met gewone pasta.

 

Ik heb geen samenwerking met ze ;) maar hierbij de link naar de website, vind het zelf altijd leuk de achtergrond van een product te weten. Ze maken dus verschillende soorten pasta en ook meerdere soorten glutenvrije zoals onder andere spaghetti, Linguine en penne die ik voor dit recept heb gebruikt.

En omdat ik vandaag een makkelijk en snel recept met jullie deel heb ik ook de pesto niet zelf gemaakt maar heb ik de pesto Rosso van Bertolli gebruikt deze heeft en heerlijke pure smaak. (Ik zal binnenkort een recept delen van zelfgemaakte pesto).

 

Voor de kippendijen kies ik voor vlees van de keurslager of de boerderijwinkel deze smaken zo lekker en als je ze goed bakt smelt het vet en heb je hele malse kip dus als je de keuze hebt raad ik altijd aan deze bij een slagerij of boerderijwinkel te kopen.

 Dit heb je nodig

 • Braadpan voor de kippendijen in te bakken
 • Olie om in te bakken
 • Wokpan of hapjespan
 • Pan om penne in te koken

Ingrediënten 

 • pak Rummo glutenvrije Penne
 • verse 4 kippendijen (marineer met wat ketjap, sojasaus, knoflook-, gember-, paprikapoeder, peper en zout)
 • 200 gram verse bladspinazie
 • Pesto Rosso Bertolli
 • 1 ui
 • Peper en zout 
 • 1 teentje knoflook
 • bakje champignons 
 • cherry tomaten
 • Half kopje water
 • 1 bosui gesneden
 • handje pijnboompitten
 • handje rucola
 • parmezaanse kaas geraspt

Zo maak je het

 • Marineer de kippendijen met kruiden bak ze in een pan gaar. Zelf vind ik het lekker als ze wat harder gebakken worden zodat het vet gesmolten is en de buitenkant een beetje gekaramelisserd.
 • Kook de penne volgens de verpakking in 12 min gaar in een pan met ruim kokend water met een beetje zout
 • Snij de ui, knoflook, champignons en de tomaten
 • Verhit een beetje olie in een wok en fruit de ui  voeg dan de knoflook en de champignons toe en bak even kort mee
 • Voeg nu de bladspinazie toe met een klein beetje water en laat slinken
 • Roer nu de pesto rosso door de spinazie en voeg de cherrytomaten toe
 • Ondertussen is de penne gaar en kun je deze in de wok bij de rest doen en goed omscheppen
 • Pijnboompitjes even kort roosteren

 

Opdienen

 • Doe in een diep bord wat van de pasta pesto en leg hierboven op 2 kippendijen en strooi er wat verse rucola over, wat gesneden bosui, de pijnboompitjes en wat geraspte parmezaanse kaas.

 

Eet smakelijk :)


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.