Onbekende groente...probeer jij die wel eens uit?Onbekende groente pak jij die wel eens mee of laat je het liggen omdat je niet weet wat je ermee kan maken?

Normaal laat ik ze dus ook liggen want ben nog een beetje van "wat de boer niet kent eet hij niet" dus kies ik altijd maar weer voor het  "bekende" maar hoe leuk is het om nieuwe dingen uit te proberen dus ging ik deze week aan de slag met wortelpeterselie die ik in de winkel zag liggen.

 

De wortelpeterselie is een variëteit van de peterselie, die hoofdzakelijk om zijn tot 15 cm lange, witte penwortel wordt gekweekt. De wortel lijkt op een kleine uitvoering van de pastinaak. De smaak lijkt op pastinaak en knolselderij alleen is deze iets pittiger en kruidiger. De wortel is rijk aan vitamine B2 en vitamine C.

Wortelpeterselie is heerlijk als groente, in de stamppot of als smaakmaker in soep- en stoofgerechten.

 • Kan ook rauw gegeten worden
 • Met een zoetige smaak

(Bron: Wikipedia)

 

Ik heb er deze keer voor gekozen om er een puree van te maken en door de zoete maar aparte smaak van de wortelpeterselie puree en de zoute smaak van de spekjes komt de gamba echt perfect tot z'n recht.

Deze hapjes staan leuk op een borrelplank met verschillende hapjes.

Binnenkort zal ik nog meer recepten delen van hapjes die ik altijd graag maak als ik visite krijg en zoals jullie weten zijn al mijn gerechten makkelijk te maken en met weinig ingrediënten.


Wat heb je nodig?

-Steelpannetje

- Koekenpan

- amuse lepelsIngredienten

 • Peterseliewortel of pasinaak(bij AH per 4 verpakt en ligt eraan hoeveel hapjes je wilt maken ik heb voor deze 3 hapjes 1 wortel gebruikt)
 • kommetje water
 • Gamba's (diepvries of vers bij de visboer, zoveel als je hapjes wilt maken ik heb er maar 3 gebruikt voor de foto)
 • spekjes (ik had gekozen voor Pancetta Dolce aanrader)
 • peper en zout
 • knoflookpoeder
 • paprikapoeder
 • optioneel verse peterselie 

 Zo maak je het...

 1. Schil de wortelpeterselie, snijd in stukjes en breng met wat water en snufje zout  aan de kook in een steelpannetje en laat het ongeveer 10 minuten koken 
 2. bak ondertussen de gamba's en de spekjes in de pan zodat de gamba al een beetje de zoute smaak van de spekjes opneemt. Kruid de gamba's naar eigen smaak (peper, zout, knoflookpoeder en paprikapoeder)
 3. Als de wortelpeterselie gekookt heeft giet het eventueel overtollige water af maar zorg dat het niet te droog is zodat je er puree van kan maken door deze te prakken, kan ook met een keukenmachine maar ik ben van het gemak en weinig afwas dus heb het gewoon met een vork geprakt. 
 4. Breng de puree op smaak met kruiden (peper, zout, knoflookpoeder, paprikapoeder)
 5. Doe wat puree op de amuselepel, snij de gamba in stukjes of je laat het heel net wat je voorkeur heeft, voeg wat spekjes toe, stukje verse peterselie erover en klaarHeb je dit lekkere hapje gemaakt deel het dan door me te taggen op instagram of gebruik de #foodbymarjolein 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.