Zoekende...

 

Zoekende....de titel van mijn blog zegt het al, ik ben zoekende en dan niet in wat ik wil maar in wat ik kan....

 

Doordat ik heel erg beperkt ben vanwege diverse gezondheidsaandoeningen is het altijd zoeken naar een juiste balans in wat mijn hoofd wil en wat mijn lichaam kan.

Sinds ik in januari gestart ben als vastgoed en interieur fotograaf heb ik al vele leuke opdrachten mogen en kunnen doen. Zo werk ik voor een makelaar waar ik de woningen voor mag fotograferen voor de verkoop en heb ik al vele vakantie woningen gefotografeerd.

Al deze opdrachten gingen me goed af alleen na 1,5 uur fotograferen is de batterij van mijn camera nog half vol maar die van mezelf compleet leeg en moet dan echt mijn rust pakken. Het is dus fysiek zwaarder dan ik van te voren had ingeschat.

De woningen voor de makelaar en de vakantiewoningen gaan gelukkig goed maar toen ik enkele weken geleden een offerte aanvraag kreeg voor een interieur project van meerdere dagen besefte ik dat zoiets me niet gaat lukken dus doorgroeien is er op dit vlak gewoon niet bij maar ja wat dan?

 

Toen ik 5 jaar geleden in de medische molen terecht kwam ben ik op aanraden van de internist het FODMAP dieet gaan volgen.

In het kort gezegd is FODMAP-dieet een methode om te achterhalen welke soorten koolhydraten mogelijk darmklachten veroorzaken. De FODMAP-rijke voedingsmiddelen die bij sommige mensen darmklachten kunnen veroorzaken, worden nog maar beperkt gegeten, met als doel de darmklachten te verminderen en te voorkomen. (kijk voor meer informatie op www.fodmapdieet.nl hier staat het volledig omschreven wat het inhoudt) 

Nadat ik dit dieet had gevolgd kwam ik er dus achter dat ik gluten en lactose intolerant ben. Ik dacht echt dat ik nooit meer lekker kon eten en de eerste tijd at ik standaard dingen zodat ik geen klachten had en dat werkte maar ja iedereen wil wel eens iets lekkers en dus ben ik gaan experimenteren met lekkere gluten en lactosevrije gerechten.

Om terug te komen op mijn verhaal hierboven de keuze was dus snel gemaakt om ook food fotografie erbij te gaan doen. Waarom ik dat niet eerder heb gedaan? Ik dacht echt dat die markt al verzadigd was maar toen ik de cursus shoot &food voorbij zag komen heb ik geen moment getwijfeld en me ingeschreven en ondertussen heb ik de eerste module af en de eerste foto's voor de opdracht ingestuurd! 

Dus waar de ene deur sluit opent een andere en ik merk dat mijn motivatie heel groot is en ik er veel plezier uit haal om hiermee aan de slag te gaan.

 

Ik blijf natuurlijk gewoon (vakantie)woningen en interieurs fotograferen zoals ik tot nu doe al deed want dat vind ik super leuk om te doen maar daarnaast hoop ik in de toekomst ook leuke opdrachten erbij te kunnen gaan doen voor food fotografie, de tijd zal het leren maar voor nu haal ik er in ieder geval veel plezier uit en dat is toch wel het allerbelangrijkste ;) 

 

Leuk dat je mijn blog weer hebt gelezen en als je het leuk vindt mag je een berichtje achter laten.

 

Vanaf nu zal ik jullie meenemen in mijn zoektocht naar de juiste balans en hoe het is om met een chronische ziekte te leven en te werken en natuurlijk deel ik de recepten en de foto's van de lekkere gerechten die ik uitprobeer of heb gemaakt.

 

Liefs Marjolein«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Ingrid
9 maanden geleden

Hoi Marjolein, wat leuk dat je, ondanks alles, nieuwe uitdagingen blijft zoeken met je fotografie! Dat maakt het leven ook de moeite waard en wordt je blijer van! Mooie blog! Lieve groet, Ingrid

Frank Meeuwesen
9 maanden geleden

Hoi Marjolein,

Echt super dapper en mooi geschreven.

Groetjes
Frank

Marja Smith Roodsant
9 maanden geleden

Hoi Marjolein,

Leuke blog, goed geschreven en omschreven hoe je omgaat met de beperkingen. Ik denk door je positieve benadering dat inderdaad soms een deur dichtgaat en volgende opent... Maar heb vooral plezier in wat je doet. Je bent er goed in.

Groetjes, Marja